hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

17 January 2012

to: Puan Baidura cc: Cik Zuriati

Bersama - sama ini saya nak bagi jawapan kepada soalan Puan Baidura mengenai soalan yang diajukan di dalam Facebook.

'wei  korang nk g hijrah ke mana? nk jugak...xshare pong...

segan lak nk jawab kat fb.. jawab kat sini ok sikit kot..lagipun yang follow blog aku ni 6 orang je :P


Assalammualaikum..

sebenarnya kami tak pergi mana-mana, tapi hati kami yang hijrah.. nak jadi lebih baik dari dulu, nak jadi lebih bagus dari dulu, nak jadi lebih tenang dari dulu, nak jadi hamba yang sentiasa mengingati penciptanya, nak jadi hamba yang setia dengan perintahnya, nak jadi muslimah yang cekal hatinya, nak jadi anak yang terbaik untuk ibu dan ayahnya, nak jadi lebih baik dari dulu..

dengan adanya sokongan dari sahabat, niat kami insyallah akan berada di landasan yang betul.. sebab tu kami ber'kompromi'..

jom la join!! sekarang ni dengan adanya kecanggihan teknologi, duduk jauh pun ok jee.. boleh je nak kongsi ilmu kan..

:)

3 comments:

Mrs. Aisam said...

owh..alhamdulillah...nk join la jugak...alhamdulillah, thunni nye azam xmo tinggai solat..heheh..almaklumlah dah masuk thun ke dua bertudungkn..so, nk gak la jd budak baik...tp xbaik sepenuhnye lg..klu kwan2 hubby dtg umah mil i xpkai pun tdung..still free hair..

fidayu mohd shobri said...

hehhe..takpe..perbaiki diri xde tarikh luput bai.. :)

Mrs. Aisam said...

tu la kan..insyaAllah...walaupun kite jauh still boley beri galakan ant. satu same lain kan...syioknye.....