hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

11 August 2011

Minggu lepas aku cuti.. sakit bahu :( tetiba je..
So ibu ajak la gi berubat, sakit - sakit pun kugagahi (cewah..buat lorat plak )

Lepas je diubatkan, ibu ajak pi beli tiket keretaapi kat adik..
Adik aku ni pun satu, ayah suruh ambil tiket naik flight tak mau,
Dulu punya la pulun kalau nak naik flight..

 Dia bagi alasan tiket mahal  (macam la dia yang bayar kan..)

Dengan bahu yang berdenyut - denyut, aku duduk je la kat belakang keta, tengok pemandangan Perlis yang indah lagi mempersona ni..
Tiba - tiba ayah cakap (nada yang agak kuat) 'aikkkkk..mana stesen ni? nak beli tiket kat mana?' Aku ngan ibu plak gelak terbahak - bahak, apa taknya,stesen yang besaq tu dh dirobohkan!! 

Nasib baik ada abang yang kerja kat situ(dia sorang aje pun yang ada),
Dia pun gelak je tengok kami.. 
Rupanya dah pindah kat belah belakang..

Sayang sangat stesen yang antik tu dah dirobohkan.. 
Dulu aku suka bersarapan kat situ.. tengah makan, keretaapi berhenti.. Wahh...mana mau dapat situasi mcm tu?!
Sedih pulak 

 sayang kan..




ni stesen sementara..





laluan pejalan kaki.. kikiki.

09 August 2011

Kesayuan..

Kenapa tiba - tiba aku rasa sayu je ni?? 

Tiba - tiba rasa tersentuh..

Tiba - tiba rasa sesuatu..



Ya Allah Ya Tuahanku, 



Tenangkan hatiku..



Damaikan jiwaku..





Berikan aku kasih sayangmu..


Sesungguhnya cinta ini hanya untukmu..







08 August 2011

Nadira Aisyah



Nadira Aisyah ni xde pertalian darah dgn aku, tapi tersangat la sayang kat dia. Dulu masa dia kecil, ibu aku mengasuh dia, so dr umur dia 7 bulan dah start mengasuh, rumah pun dekat je.. so kami memang rapat.

Budak yang sangat petah bercakap, nanti besaq jadi peguam tau Aisyah!!

Satu - satunya budak yang boleh bagi arahan kat adik perempuan aku "KAKAK, AISYAH KATA AISYAH TAK MAU PAKAI BAJU NI! ANGKAT AISYAH, BIAQ AISYAH PILIH SENDIRI!" masa tu umur dia  3 @ 4thn je!!




 Aku     ;     Aisyah, pi tukaq baju. Cakap kat mama, ateh suruh pakai baju baru, ateh nak bawa aisyah pi jalan -  jalan. Pi cepat..
Aisyah     ;     eeeeeeeeeemmmmmmmmm...(diam lama sambil mata tengok atas macam tengah berfikir)
aku     ;     Cepat la.....
Aisyah    ;       Ateh, nak pakai baju baru yang pink ke biru?






 Aku    ;     Aisyah, ateh nak bawa aisyah pi kat tempat baru. Starprade tu orang tak pi dah, kita pi tempat baru. Aisyah mesti tak pi lagi..(dengan penuh yakin aku cakap)
Aisyah     ;       EEEEeeeeeeemmmmm... dia besaq - besaq kan? Bentuk macam masjid? 
aku     ;      Aik, Aisyah tau?
Aisyah      ; Alaaaa....Aisyah dah pi dah, nama dia Giant kan? Bukan best pun!




03 August 2011

Kenangan Terindah..

Yang besar tu kak rina,yg muka masam tu kakcik    & baby yg cute tu ai la.. D

arwah tok, kakcik & ai yg sgt debab!!

baby ni la mohd shobri b. ishak :D

ibu,kakcik, ai & yon..

banjir kat kangar..

kami tengah bersarapan :)

kak cik paling nakal :)

masa ni kat pahang.. sayang PP6768

tok..paklong..bibik & ibu..





moyang ai.. TOK MAT BAI


tiada perkataan dapat menggambarkannya..

Sahabat

Alahai, rindunya zaman sekolah.. aku ada kawan - kawan yang pelbagai 'bentuk'.. hehe.

Ada yang 'Lurus' ada yang 'Bengkang Bengkok' ada yang 'Bulat' ada yang 'Elips' 
Tapi Depa Ni La Yang BEST!! Seronok Ada Kawan- Kawan Yang Still Jadi Kawan Sampai Sekarang :)

gambar xde la :(
-
-
-
-
-
-
-
-

Bila masuk POLI, jumpa ngan Kawan - Kawan sekepala gak!! Enjoy je!! semua KAKI JALAN ok, kalau xde RM, Kami buat aktiviti yang xkeluarkan byk duit, apa lagi MANDI SUNGAI Laaaa!!!

Boleh dikatakan setiap kali kelas batal  @  JUMAAT, Batu Hampar la tempatnya :)
Fuhhhhhh...best gila time terjun! mmg xingat arr..




-
-
-
-
-
-
-
-
Bila dah KERJA, pun jumpa MEREKA - MEREKA yang seKEPALA. 
Memang Semangat la nak gi KERJA.

BOS pun SEkepala tau!! 
masa ni best, Xde nak terasa - terasa, semua ok je..





-
-
-
-
-
-
TAPI
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kami semua dah tak 1 Pejabat.. Semua dah Berpecah, masing - masing membawa haluan.
& MASING - MASING saling merindui..


01 August 2011

Wahai si ikan masin Tanjung Dawai

assalammualaikum..

Bulan Ramadhan menjelma lagi.. alhamdulilah..Dia masih memberi kita merasa keenakan bulan Ramadhan ni.Sejak kawen, tiap - tiap kali nak masuk bulan Ramadhan, kami suami isteri akan pi Tanjung Dawai, beli ikan masin.. Itu aje la pembuka selera yang terbaikkkk..

Kami beli tenggiri masam, ikan bilis, udang serui dan macam - macam lagi.. hehehe.. kalau nk tau,menu bersahur cuma nasi, telur ,sambal n ikan masin.. takde nak lalu pagi - pagi  makan kari kan.. 

Senang nak bela suami ai.. 


 dia tgh membebel coz aku tdo time dia drive..




 haa..dia mmg suka meratah ikan bilis! eee..



 segar.



 
 gemoksss!!



perasan kejap.. :D