hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

31 December 2011

OH!!

Amazing 2011

Assalammualaikum..

Dah nak habis 2011.. Dan ayat biasa yang satu dunia pakai 'rasa macan baru je masuk 2011 kan? dan nak masuk 2012 dah' :) Cuma kat negara-negara lain tu ckp bahasa mereka2 le..

Bagi saya 2011 merupakan perenggan baru dalam hidup. Banyak sangat2 yang berubah. Dan perubahan paling BESAR ialah tukar tempat kerja! Hampir 4 tahun kerja kat PPN Ps, akhirnya saya tukar tempat kerja! n bekerja kat MPK.Ps. Tak pernah terlintas pun nak kerja kat situ.. Langsung tak pernah terdetik tau!! Dah namanya rekezi.. Alhamdulilah..4thn kerja kontrak,akhirnya dapat jawatan TETAP yang diidamkan.. ALHAMDULILAH..

Sebenarnya jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kat lubuk hati ni sedih bila nk meninggalkan opis lama. Banyak kenangan ooOoooOoo.. Dan yang paling tak suka bila kena berpisah dengan kawan2 yang sememangnya sekepala! Kawan2 yang boleh dikongsi  suka, duka.. Bos2 yang sememangnya sempoi.. Mana nak dapat bos yang boleh sembang macam kawan2?? 
Sayang semua tu..

Tapi dah ditentukan rezeki saya bukan kat situ lagi.. Tempat baru akan menjadi lembaran baru dan 
i have to LOVE it!!  

Mula2 masuk tempat baru memag rasa XBEST sangat2. Tapi bila dah lama2, ok jeeeee.. Kita hanya perlu jadi diri sendiri. Itu yang terbaik kan.. Dan cikit demi cikit saya dah mula CINTAKAN tempat baru.. Tempat baru, kerja baru, orang baru, pengalaman baru, cara baru, pandangan baru.. 

3 TERBAIK & TERINDAH 2011:

1.Dikurniakan kesihatan, rezeki, kasih sayang dan keinsafan dariNYA
2. Semestinya dapat KERJA TETAP
3.Dapat kunci rumah BARU









28 December 2011

Kena Perlu Menangis?

Assalammualaikum..

Ramai yang memandang sinis bila dah hampir 5 tahun berkahwin, tapi masih belum mempunyai zuriat.. Itulah manusia.. Saya tak pernah salahkan mereka, mungkin mereka sangat berbangga bila mereka mampu melahirkan zuriat yang banyak untuk suami mereka.. Sesungguhnya sedikit pun tiada perasaan cemburu.. Betul.. Saya tak cemburu, kerana itu rezeki mereka.. Rezeki yang diberikan oleh Allah kepada mereka.. Jadi kenapa saya perlu cemburu??

Cuma saya rasa terkilan, mereka berpeluang memiliki zuriat yang akan menjadi 'harta' apabila mereka tiada kelak, tapi kenapa mereka tak mencorakkan zuriat mereka sebaiknya.. Ruginya kan??

Mungkin saya tak ada zuriat untuk mendoakan saya nanti, tapi saya tahu Allah akan menghadiahkan saya sesuatu yang lebih baik.. Jadi kenapa saya perlu menangis?? Kenapa saya perlu bersedih? Bukankah tugas saya sebagai hambanya untuk berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berusaha, berusaha, berusaha, berusaha,berusaha & tawakal.. Jadi kena saya perlu menagis??

Saya tahu, Allah sayangkan saya dan hanya menduga saya semampu yang saya mampu harungi..

Tenagkan hati lagi..

Tenangkan hati..

24 December 2011

Bercintalah Sebaiknya ~ Sejujurnya ~

Cinta

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Jangan berani lafaskan cinta kalau tak tahu minilainya

Jangan berani menyatakan cinta jika tak bijak menjaganya

Jangan berangan nak miliki cinta jika tak pandai menjaganya

sekeping hati tanpa cinta umpama tanah gersang
kering, tandus, merekah

mulakan suatu ikatan yang suci dengan lafaz 






abg..i love u


23 December 2011

NAK 1

DAH LAMA AKU TAK GILA HP NI!! 
TAPI
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 TETIBA TERBEKENAN KAT YG NI!!

Bila Hati Berbicara

Assalammualaikum..

Hati merupakan raja jasad.. Hati selalu mengalahkan fikiran & akal. Hebat sungguh hati ni. Hati boleh menjadi penawar & racun. Didiklah hati sebaiknya. -- Ingatan untuk diri sendiri & 6 org followers :P 



15 December 2011

JOM KURUS


ALHAMDULILAH..DAH SELAMAT TERGANTUNG! LAMA DH DOK BERGULUNG KAT UMAH :)




CALL OK!



13 December 2011

JEJALAN 'cemei'

Assalammualaikum..

Minggu lepas saya dapat gi jejelan 'cemei' lagi :) tau ke 'cemei' tu apa?? kalau orang utara mesti tau punya la! 'Cemei' tu membawa maksud free bak kata orang putih la :)

SHAH ALAM dah jadi umah no.2 saya (sesuka hati je kan). Memandangkan kakak saya dh balik Malaysia & menetap kat situ,maka dengan ini, selalu la saya gi sana.. Main ngan anak sedara yang kussssss semangat tu!

Aktiviti kat sana ialah makan! So tak hairan la berat bertambah dengan pesatnya :))

 SEDAP OK! Nasib baik la adik saya ada student card, dapat % :))

LOVE SUBWAY!!

ni la abang & adik yang tak jemu2 nonton Angry Birds~~letih melayan, tapi best!! 


Buah HATI makteh

i-city Shah Alam~~dekat sangat ngan umah, rugilah kalau xgi :)


05 December 2011

Pulau Karimun

Baru - baru ni saya ada gi Pulau Karimun. Ngan geng opis, syok gak jejalan tempat orang ni. Tak tau pulau tu kat ne?? ish2..saya pun xtau,tapi bila nk gi baru la google! :) Pulau tu kat indon nnnuuuuuuuu...



 feri ni sejibik mcm nak gi Langkawi, so xde la takut


Pemandangan kat jeti.








Hasil dari jejalan ni, berat badan bertambah 3kg!! :P

04 December 2011

AHAD

6.30 pg              :  solat subuh
7.00 pg              : tertidur
9.00 pg              : sidai baju
9.30 pg              : lipat baju yg basuh kemarin
10.30 pg            : masak
12.00 tgh/hr       : makan sambil tgk tv
1.30 ptg             : solat
1.45 ptg             : tgk tv & buka tenet
4.45 ptg             : mandi & solat
5.00 ptg             : tgk tv
7.15 mlm           : solat
8.30 mlm           : makan malam
9.00 mlm           : solat
9.15 mlm           : tgk tv
11.30 mlm         : tidur

B                .                   O            .             S             .             A             .             N