hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

03 March 2014

Hujung minggu

Assalammualaikum..

Yuuuuhhuuuuuuu... Buat pe tu? 

Minggu lepas saya kursus kat Langkawi. Yang bestnya, kursus tu sehari lepas dapat gaji. Haaaaa... Bahagia!! Shopping baik punya, lepas ni  makan nasi dengan telur goreng jelah!! Beria-ia beli. Tapi taklah semeriah akak-akak office yang lain. Depa lagi meriah, pi Idaman Suri 2 kali uolsssss!!! Tak rela i nak follow sampai 2 kali. Takut tergoda dengan pinggan-pinggan yang seksi tu!! muhahahaaaa..

Kami kat sana 3 hari 2 malam je, tapi sempat la menjamu mata, apa taknya.....Hotel Ismail Group tu, sebelah tempat shopping je. Apa nak, sumua ada. Hotel baru, memang best!! Wifi laju okey!! Oh bahagia!! 

Hotel ni kat Kuah, 5 minit je dari jeli. Dekat sangat. Sesuai sangat nak buat kursus kat sini, selesa. 


bilik memang terbaik

kami sebilik. akak ni anak 4, tapi badan kurus dari saya!! jelessss!!



Sesi kat idalam suri. Iolss beli sikit je..

Disebabkan beli 'sikit' bag tak muat, terpaksa beli bag lagi. Tapi okey lah, bag lama pun dah nak hancur. ;)

Balik dari Langkawi, ada sesi merajuk. Kes kecil je. Mat Fariq la, ada kerja, tak boleh nak ambil masa saya sampai kat jeti. Nasib baik office siapkan kereta hantar sampai rumah. Kecil je, tapi saja la nak merajuk. Saja je buat teruk. So, untuk menebus kesedihan isteri, Mat Fariq ajak gi Hat yai hari ahad tu.. Weeehhuuuuu.... Jejalan lagi!!!! Suka i, tak payah masak. Yes!! Menjadi skill merajuk i.

Hat yai ni dekat je dangan rumah, macam pi Alor Star je. Bezanya kena cop border pass je. Sebenarnya Mat fariq tu semangat nak gi pasaraya baru kat sana. Tak padan dengan sakit kaki, laju je dia berjalan. ;D

nama panjang berjela..

Lepas ni memang tak payah masuk Pulau Pinang dah, semua ada sini. Sebut je. yang bestnya, sini lagi murah!!


 Kebetulan, sale sana sini!!! Suka!! Mat Fariq cakap, cara tengok barang macam nak beli je. Tapi tukar duit pun RM100 je. Ehh....suka hati i lah, jamu mata pun layan apa.. ;)

yang ni boleh la beli, murah...hihihi..
Mat Fariq ni sebenarnya lawak, dia suka je buat saya gelak. Alahhhhh nak pujuk la tu!! Layan jelah..

'ayang, jom tangkap gambaq.' 'tak mau lah' 'ishhhh tak romantik!!'

Saya bukan tak romantik, tapi lapaq la masa ni. Tak ada mood nak berromantika sangat. Perut kkrooo kkrreeekkkk!!
 
gambar ni tak boleh belah!! 'tangkap gambar abag jadi duyong jap' hheeemmm...layan jelah!!
Itujelah ceritanya,

;)

oopppssss.. saya dah tak merajuk dah!
;D

1 comment:

munirah said...

merajuk mbwa bahagia :)
ok part duyung tue lawak hihi...tang tgn tue dh kenapa mat farid oiii hihi...
pssst...ayu bg jd k bln dpn hihi