hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

21 January 2014

Cendawan a.k.a kulat

Assalammualaikum...

Orang putih panggil mushroom, orang bandar panggil cendawan, orang Perlis panggil kulat. Hhhaaaaa.... nampak tak punya la tak ada idea nak start entry ni.. ;)

Alhamdulilah....Sejak jual bongkah cendawan ni, semua bagi maklumbalas yang baik. Semua rasa seronok bila cendawan tu kembang setaman. Saya yang jual ni lagi la, best tau bila tengok cendawan tu menjadi.

Semua pelanggan dari batch 1 dah tuai hasil, dan sekarang ni tengah tunggu hasil ke2. 

Yang dah tuai hasil ke2 pun ada.
 Bahagia rupanya bila buat orang lain happy!! 









Bagi siapa yang berminat, boleh follow instagram @hijau0green ye. kat situ video cara nak siram, cara nak tuai pun ada.

 Jemputlah jamu2 mata ye..

nampak tu, besar tapak tangan okey!!

penuh!!




ni dari hasil ke2, 7-8 hari lepas tuai pertama. setiap bongkah tak sama tau kitarannya. lagi lembab tempat kita simpan, lagi cepat penumbuhan cendawan tu.

ni pun dari hasil ke2..
ni hasil daripada 2 pek cendawan tu.

No comments: