hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

07 November 2013

Akikah Fiska Medina

Assalammualaikum..


Ni lah cik mek molek Fiska Medina. Masa majlis akikah si kecil ni hari tu, makteh & maksu & paksu drive jauh tau nak join majlis medina. Ehh...paksu je yang drive, makteh & maksu tidoq je.. ;). Rindu tau nak jumpa medina ni. Last jumpa pun masa raya, asyik facetime je, mana cukup kan..

Masa majlis tu, saya buat-buat bz!! Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sibuk bergambar ngan saudara mara & adik-adik bloger ni. Tapi yang paling best, gambar dengan adik ipar sendiri terpadam! Ni semua salah maksu medina!! Menyesal guna hp dia!! huh!


baju tu basah sebab kena hujan ye..

Ni Dengan  Fatin Liyana & Datin. Saya ni jenis tak perasan orang. So, pemberi maklumat saya is my adik (yang dukung medina tu). Dia datang bisik:

 'ateh2...belakang ateh tu bloger tu, nama apa tah.'

Saya laju je toleh belakang nak tengok.

 Dia terus marah 'jangan la tengok macam tu!! ni dok belakang ateh je ni'.

Saya pun buat muka arrrrr 'dah tu, macam mana nak tau sapa? tak tengok nak kenal camna???'.

 Dia pun jawab 'ala...yang adik ipaq sapatu?? yang dok belajaq lagi tu.......'

Tengok...tengokkkkk...tengokkkkkkkkk dia punya penerangan. Sakit jiwa i tau!!

 Tapi nasib baik otak ni tangkas tangkap. 'Fatin Liyana ka?'

My adik pun jawab 'haaaaaaaaaaaaaa.....dia la..'

Berdebar-debar ni nak tengok Fatin Liyana. Haahahaaa....mestila la semangat  kan nak jumpa orang yang top top top ni.  Saya siap pesan kat irine lagi, 'irine, bagitau dia, nanti sebelum balik tangkap gambaq dengan ateh dulu'. ;) ;) ;) ;) Bila ingat balik, macam malu la pulak,. tapi takpa la...Janji ada gambaq ngan sesama...


Ni dengan Linda Roslan pulak. Cantik, tinggi & kurus. Terus rasa diriku ini gemok yang terlampau. Ish...ish..ish.... awat kurus & cantik angat ni?? Perut kempis jeeee... jelesssss tau!! Bila tengok gambar ni, terus rasa nak diet!!!!! 



Ni ngan Dena n Saif yang cute angat! Tapi saif demam, macam tak berapa ada mood. Dena pulak, comel je.. Bila tengok gambar ni, memang serius rasa nak diet!! Ehhhh...ke baju tu membuatkan saya nampak gemok ye?? Ehhhhh..ke sebab hari tu saya makan banyak ye?? Ehhhhhhh Fidayu oiiiii...dah memang badan tu bulan, terima la kenyataan. 

Dengan Rina Salleh je saya tak bergambar. Masa tu dah penat bergambar dah. Tu yang tengok Rina Salleh dari jauh je... Penat tau. Ahakssss!!


Candy!! Candy!! Candy!! Hari tu ter'layan' la pulak semua gula-gula ni. Biskut je tak sempat nak ambil, habissssss. Tapi cup cake, gula-gula lain, saya makan bayak laaaa... ;)



Ni dengan keluarga, sebenarnya kan, Arwah Tokwan & Tok memang asal Perlis. Tapi pindah ke Felda Lurah Bilut, jadinya, kakak ibu ngan ibu je sempat sekolah kat Perlis. Tu pun kejap je, masa sekolah rendah. Disebabkan itulah saudara- mara semua duduk Pahang & Kuala Lumpur. Kalau kenduri kat sini, ramailah boleh turun. Kiranya, saya ngan adik je yang datang dari jauh.


Hari tu semua lepak sampai lewat petang. Meleset sambil makan gula-gula. Tuan rumah sibuk layan tetamu, kami sibuk makan...makan...makan.. 

dari kanan, paksu (adik ibu), bibik (kakak ibu), ibu, maksu
Tak ada pulak gambar ngan Pakcik, mana dia gi pun tak tau.. Pakcik.....oooooOOOoooo Pakcikkkkkkkk..

Geram sangat tengok medina masa ni. Yang maksu pun...nak je tiru. Medina dah ngantuk sangat2 dah masa ni..


dan
akhirnya



Medina tidoq gak...
Gaya tidoq tu sebijik macam chaq!! 
hahahaaa..


Besoknya, makteh pun balik la, sebab lusanya makteh kerja.
Sebelum balik, gomol2 Medina dulu. 
tengok medina, muka minta kena gomol!!!



TAPI!!!





Adalah satu penyesalan kalau tak pi Ikea
Muahahaaa..(gelak jahat!!)



Tingggggggg!!!!!































jemputlah tengok ;)

Ni almari impian kakcik, tapi masa dia nak beli dulu, habis!! Jadinya, rezeki saya la.. ;) nasib baik adik ipaq sanggup pesah tau!! Berat gila almari ni!!

ni pemandangan dalam kereta. nasib baik muat.
Jadinya, saya balik dengan hati yang riang ria!!!
;)
;)
;)

Balik rumah, merap la Mat Fariq suh pasang.
Tapi dia buat donoooo ja.


















Tapi kan..

Besoknya

Lepas balik kerja

Tengok-tengok

Almari dah terpacak dalam bilik


Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

nampak tak almari kat belakang tu ;)

Tamatlah cerita..
;)

2 comments:

Mrs. Aisam said...

hahaha... wei bapa rm tu.. cantik..simple...hehe.. kena pi ceroboh ikea ni pas masuk umah nanti..hahaha..

Muzai Samilan said...

best blog ni.. nanti saya singgah lagi ye.. kt dalam kete ni.. opps lupa plak.. salam kenal ye.. follow blog awak eh