hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

19 June 2013

Afdlin , Azhad & Fiska Medina


Assalammualaikum. 

Sekarang ni 2 orang hero ada kat Perlis ni. Balik kerja je, mesti singgah rumah ayah. Macam2 betul akai 2 beradik ni tau. 

 

Tadi masa nak solat asar, afdlin jenguk dalam bilik. Saya pun cakap " abang dah sembahyang?" Dia jawab " abang nak sembahyang la ni, boleh abang jadi imam?" Saya pun senyum dan jawab " boleh abang" 


Habis je sembahyang, azhad jenguk, afdlin pun terus la cakap " adik tak sembahyang pun, abang sembahyang" azhad dengan laju jawab " adik tecik lagi, nanti adik besar adik sembayang la"

Hehe.....

Afdlin ni tak pandai baca lagi, tapi buat masa sekarang ni kami make sure dia tau yang sembahyang tu wajib dan kalau tak sembahyang, nanti Allah marah dan masuk neraka. Kalau dia nak masuk syurga, dia kena sembahyang. 

Sekarang ni petang2 kami ber"face time" ngan Fiska Medina. Afdlin & Azhad suka tengok sepupu perempuan diaorang tu.  Macam2 la komen, " fiska tu merah la" "pempes dia besar" " dia tecikkkk je".  

Hehe.. Makteh ni tak tau la bila nak pi tengok Fiska Medina tu.. 


Nanti kita jumpa ye.. Buat masa ni kita face time je dulu yek.. 






No comments: