hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

31 January 2013

u..pasni xd dah......


Assalammualaikum..

Pagi tadi saya dapat msg ni.
Alahai.. sedih sangat!

Sedih sebab dulu saya dah hilang sorang kawan yang sama-sama buat aktiviti semua tu,
Hari ni saya hilang lagi sorang kawan,
Bukan tak ada kawan lain yang boleh buat semua aktiviti tu,
Tapi kami dah lama buat semua benda sama-sama.

Kami dah biasa buat apapun sama-sama,

Dulu saya pernah dengar sorang pakar motivasi cakap  

' kalau umur kita 25-30 tahun dan kita tak ada kawan baik, kawan yang betul-betul rapat dengan kita, itu maknanya something wrong dengan diri kita, kita kena tengok balik diri kita ni.'

Masa tu rasanya umur saya 23 tahun rasanya *tak berapa ingat*

Saya dah cuak masa tu.
Ehhhh..aku tak ada masalah ke? 
Ada something wrong ke aku ni?
Risau.



Tapi alhamdulilah..
Saya dah jumpa kawan yang betul-betul rapat.
Kawan yang insyallah sampai bila-bila jadi sahabat.


Takapa sahabat, kita berpisah demi masa depan. Allah yang merancang pertemuan ini, Allah juga yang merancang perpisahan ini. Dan sudah tentu inilah yang terbaik untuk kita. 

Allah itu Maha Hebat, Maha Mengetahui, Maha Pemurah, Maha Pengasih. Jadikan DIA pengantara persahabatan kita. Bila rindu, kita sama-sama berdoa kepadanya untuk kebahagian kita.

Dia menyatukan kita dalam doa, dalam ibadat, dalam ingatan, dalam apa jua yang diinginkan olehNya.

Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui.

Terima Kasih dan syukur kepada Nya kerana membenarkan kita berkawan, bersahabat, berubah, bergembira, bergurau dan merasai pengalaman indah ini. 
Dah banyak kebahagiaan yang diberi.

Syukur alhamdulilah..



 

2 comments:

Mrs. Aisam said...

in shaa Allah...kite sahabat selamanya.... nyanyi sikit.. sahabat" upin ipin.. hehehe... i bersyukur kerna Allah telah mengurniakan i teman yang ibarat adik beradik untuk i..Alhamdulillah...mungkin susah senang i dengan korang di perantauan membuatkan i sedar akan erti persahabatan...erti kawan Sejati...ianye perhubungan yag indah n tak ternilai... susah senang itu la membuatkan hubungan kite ni lebih utuh..moge till Jannah..amin...

loves...

zuriati zainudin said...

ok u make me cry!!!!!ishhhh x sukeeee..huhu.nway thanx sgt2 sbb selalu happykan i sepanjang kite kenal,selalu dgr msalah i yg x berapa nk besar sgt tu,selalu share segalanya yg ada dlm hati ni..smoga Allah yg mampu membalasnya..skrg kite tiga2 dh jauh tp i percaya hati kita selalu dekat..hanya kita yg tahu apa itu sahabat sejati..


p/s:rindunye nk golek2 depan tv sambil duduk atas beanbag sambil makan2 n sambil gelak2...really miss that moment...:(