hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

28 January 2013

Almari 6kaki.




Assalammualaikum..

Hari ni kan, kite nak cerita la sikit..  Kite pergi la Jitra hari sabtu hari tu, kita nak beli almari idaman. Kite dah pernah dah tengok almari kat banyak kedai, tapi kedai ni je yang menambat hati kite. Kite gi dengan ibu & adik kite yang tengah gatal nak menikah tu.. muhahahaaa..*gelak jahat macam mak tiri tengah dera anak*


Kite masuk je kedai tu, kite dah terus nampak almari yang kite suka, saiz almari tu pun macam yang kita nak, 6kaki. Memang muat-muat la untuk rumah kite kan. Harga pun ok, yang lagi ok kan, sebab kita beli yang display, diaorang bagi lagi  murah, kurang rm200 tau! Dah la baru je di'display'kan. Alhamdulilah...rezeki..


Balik je rumah, kite pening! Apasal macam kecil je almari yang kite beli tu. Nape la ruang ni nampak besar pulak??!! Masa beli kite ni teramat yakin dah yang saiz tu betul. Kite terus ambil tape & ukur. Memang sah kite silap!! Ruang dinding tu memang lebih besar la. 8.5kaki. Aduuhhh... 


Kite dalam keraguan tau, nak cancel almari tu, tapi kite bekenan gile, nak teruskan je beli almari tu, rasa rugi la pula tinggal ruang. Kalau boleh tu nak la guna ruang sepenuhnyakan.. Rumah dah la tak besar mana pun.


Dari pagi kite pikir-punya-pikir-punya-pikir... kite rasa kita memang dah jatuh hati dengan almari tu, so.. tapelah kalau kecil pun..


Hati puas dapat almari yang kite suka, tapi ralat sebab saiz tak seperti yang didambarkan.


Lagipun dalam dunia ni kita mana boleh dapat semua benda yang kite nak. 


Ada benda kita dapat, ada benda kita kena lepaskan. 


Kesimpulannya....


Insyallah ini satu keputusan yang tepat.
;)

4 comments:

munirah said...

pikir pnya pikir..
calculate pnya calculate..
dah dpt keputusan yg tepat :)
#xsenang duduk kan hehehe

fidayu mohd shobri said...

muhahahhaaaa.. kalau rm bertimbun2 mmg xpayah pikir lee..rembat terus ;D

Rara Nasiha said...

Dulu pun pernah macam ni tau. ada satu almari tu, kita dah suka sangat. orang tu siap dah hantar ke rumah, tapi tak muat nak angkat naik ke bilik. sedihnya. last-last tukar dengan yang lain. tskkkk

fidayu mohd shobri said...

Rara: ala..memang tak de rezeki la kan.. ni mesti almari besaq gedabak ni.. hehehe..