hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

12 December 2012

Putrajaya + Port Dickson

assalammualaikum..

Minggu lepas saya gi Putrajaya. Ada kendui sepupu sebelah suami. Lama tau saya tak gi jejalan ni. So..semangat keterujaan tu ada la gak, tapi yang tak bestnya gaji belum masuk ;( sooo...jeling-jeling aje la kat sale2 semua tu!!!

Susah tau nak ambil gambar dengan remaja purba ni!! Aje je la dia buat perangai!! Geram! Malam tu lepak2 sambil tengok pemandangan ditemankan kilat!!

 
dengki sangat!!


Lepas kena marah baru la berperangai normal..
ni pengantin perempuan, ayu kan!!


Ni pula pengantin lelaki. Yang ni la sepupu suamiku. Muka gabra gila!! hehehe..masa ni Ustaz baru je duduk sebelah dia, tu yang nampak gabra tu.. Nasib baik Ustaz ni sempoi je!! Lawak dan mudah! Cool je.. Siapa dapat Ustaz macam ni memang best!!

Seronok dengar dia bagi nasihat. Santai, bersahaja, tapi menusuk ke kalbu. ;)

Okey..teringin!!!

Saya suka pelamin ni. nampak kemas dan suci gitu! 

Okey..selesai bab kenduri-kenduri ni. Masa untuk mandi manda!! Port Dickson la..mana lagi, tu je yang dekat. Malam pertama kami bermalam kat tepi pantai. Tak ingat la nama apa tempat tu. Tapi ok la..




Malam keDua saya ajak suami gi check-in kat Tiara Beach Resort. Kat situ baru puas mandi!!! Saya pernah gi kat situ, masa kerja ngan opis lama. Masa tu baru buka sangat. 

Tapi kali ni banyak pula syaratnya! Nak mandi kena ada gelang la, 1 bilik dia bagi 6 je. Dah la kami ni ramai, nak beli tambah pun mahal!! Tak patut betul tau!! Tapi bila gi kat tempat mandi, takde apa - apa pun. Ramai je tak pakai. Sooooooo..jom kita mandi ramai-ramai!!!!

best tau rendam2 dalam air ni..

ni untuk kanak-kanak

;)
Sambil mandi ni diaorang buka lagu kuat-kuat. So tak la sunyi. Meriah je!!

hitam merah tu i punya ye..
ehhh..lupa nk bagitau, suami saya belikan kasut mandi untuk saya!! dah lama ngidam kasut ni tau!! Saya ni selalunya akan terpijak macam-macam masa mandi! batu tajam la, duri ikan la, ranting la, nak tergelincir sebab lincin la.... Orang lain ok je, tapi saya ni ada je.. TETAPI...Kini kakiku tidak sakit lagi!! TQ abang!! Takan kasut je, samsung note tak mau beli ke?
 muuhahahahhaaaa...



2 comments:

zuriati zainudin said...

best..holiday yg sederhana tpi fun kan..samsung note?ehem2..pssttt2 hubby u dh start2 msge 'teman' i pasal note..mcm u ada harapan je :)

fidayu mohd shobri said...

kuang..kuang..kuang.. dia msg tanya nk beli kat diri dia sendiri la..