hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

05 December 2012

Istambul Aku Datang ~~ pandangan saya!


Assalammualaikum..

Mesti dah ramai orang tengok cerita Istambul Aku Datang kan?? Saya ni macam biasa, sentiasa ketinggalan. Baru je tengok semalam. Beli kat Astro. Bagi BUKAN penggemar tengok wayang macam saya ni, satu pencapaian besar tau beli filem kat Astro ni!!! Kira teringin sangat la tu..

Cerita ni betul-betul sekadar cerita. Bagi saya tak banyak contoh @ benda yang kita boleh ikut. Kasar pulak bunyinya kan?? Eeeemm.... BAGI saya cerita ni terlalu terbuka la.. 


Satu  : Perempuan duduk serumah dengan lelaki.

Dua   : Main peluk sesuka hati. Ayat yang saya rasa nyampah ' Kat KL ok je u peluk i '   
           wahhhh.....si lelaki pun jawab, ' ni negara islam ...' 
            MALAYSIA JUGA NEGARA ISLAM YE!! 

Tiga   : Ada adegan yang si lelaki nak kiss awek dia kat kedai tu! 
         disebabkan awek tu merajuk sebab tadi masa dia peluk pakwe dia marah, 
          so dia palingkan muka! Wahh..wah...wah..sesuka hati je yek..


Tapi remaja-remaja mesti suka sangat dengan cerita ni. Sebab ni la sebenarnya 'impian' korang  kan. Nak dapat boyfriend  macho yang boleh pertahankan korang, yang romantik, yang sweet, yang sempoi.. Kan..kan.. Jangan nk tipu yek.. Hey! saya pun remaja dulu. Tapi sekarang ni dah jadi remaja purba!! muhahahaa... wweekkkk!!

Saya anggap cerita ni 'cerita dongeng' yang eeeemmmmm..yang apa yek??
yang.. 
yang..
yang.. 
yang kita tengok tapi kita memang tak boleh jadikan contoh dan teladan. Hanya hiburan kosong!



Yang bagusnya cerita ni ada 1 je. Watak Lisa yang sangat berdikari. Nampak macam lurus, tapi sangat berdikari. Tu je..



Ni pandangan saya je tau! Pandangan remaja purba yang sangat ikhlas!!

Jangan marah-marah ye..

pisssttt..pistt..macam la pandangan i ni penting sangat kan...kikiki..

NOTA : KORANG TU MAKNANYA HAMPA.. ;)

9 comments:

zuriati zainudin said...

i dgr iklannye pon dh meluat...omg..omg..nyampah plak dgr kan..benci!!

fidayu mohd shobri said...

ayat remaja sekarang.. mog la.. xoxoxo la..

munirah said...

ekeke..mcm taw2 ja i minat tgk tp mcm ayu kata sekadar hiburan kosong cuma yang nmpk santek adalah pemandangan istanbul *sigh..tevingin nk p aihh...psstt..psstt..tgk pontianak vs OM lg layan hahaha

fidayu mohd shobri said...

suasana kat sana macam redup je kan.. damai je..

Cik Wanda said...

haha..ayoyo..wanda suke gak cite ni sbbnarnya sbb watak si lisa tu happening..tp betul kata fidayu..the sad thing is not much beneficials we can take from this story..juz boleh ringankan otak kepala ja..=)

fidayu mohd shobri said...

wanda: ;) hehe..dah agak dah.. remaja mesti suka cerita ni.. pemandangan, jalan cerita memang sweet, se'sweet' remaja ;P ok! terus rasa diri tua!!! aarrggghhh!!!

Mrs. Aisam said...

i suke cite ni walaupon i bukan remaja..hakhakhak..its depends pade org yg menonton..setiap org ade pandangan memasing..xsalah pon u tak suke ke..benci ke..meluat ke..hakhak..bg i plak cite dia tak berat, ia ringan & simple..paling suke view dia..subhanallah....cantik sungguh ciptaan Allah...

gediks yg comel..

fidayu mohd shobri said...

bai: jom arrr simpan duit pi sana.. ;D pemandangan cun bangat!! memang romantik..

Mrs. Aisam said...

mang aih...mahai la babe..tp mmg nak bangat deh...tenang damai je kan....mmg cool la klu aku kaya.,..aku support korang sekali ni..hahahaha...