hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

05 November 2012

Krabi ;)

assalammualaikum...

sebelum tu nak senyum dulu :) . nak senyum lagi :). dan lagi ;)..

hehehe..

percutian singkat tapi best sangat.
alhamdulilah..
ada juga rezeki untuk kesana.
sebelum ni berangan je nak gi sana. takpun asyik google je, tengok gambar.
tapi kali ni alhamdulilah, boleh tengok dengan mata sendiri.

naik bas dengan geng pejabat memang enjoy!
dah rasa macam budak sekolah pi rombongan je!
best gak sekali sekala bujang.
hehe..

tapi yang tak tahannya diaorang pasang lagu2 zaman bila tah..
mendayu-dayu..
semua lagu kecewa..
nyanyi semua teran2..

adoiii..layan je la..


lagu zaman sekolah ni..



Hotel selesa. Kedudukan hotel pun 600m je dari laut..
Kiri kanan hotel, kedai makan & kedai jual2 baju.
McD pun 2-3 lot je dari hotel. 
Tapi tak halal, so tengok aje la.. 

Gambar atas hotel kat krabi, kat bawah hotel kat hadnyai.


Aktiviti kat krabi memang best! Snokeling le apa lagi. Pakej yang kami ambil ni murah gila.. 4 pulau RM45.. Yang murah tu sebab kami gi ramai, kami sewa 1 bot terus. Harga tu siap makan tau! Nasi putih, telur mata, paprik, buah dan air. Kira ok la kan.

Siapa yang nak gi, saya nasihatkan beli apa2 sebagai bekal. Penat tau!! 
Walaupun dah mkn nasi, tetap rasa lapaq lagi!! dan lagi! dan lagi!!
 Kat pulau ke3 tu ada la jual jagung bakar, tapi kami tak bawa duit! so jeling2 manja je kat jagung tu! aiihhhh..sungguh menyelerakan!!

Jagung tu 50B @ RM5..
Mahal, tapi besaq.


Bab makan pula kat krabi ni tak payah risau. Makanan hahal banyak. 
Yang meniaga pun nampak meyakinkan. 

Kos makan pula boleh la tahan, nasi goreng dalam RM6, tomyam pun dalam rm6. Tapi sedap.
Kat sini malam2 ada jual Udang Goreng Tepung, siap letak dalam mangkuk. Besaq.. RM5 je. Kenyang tau. Kalau pi sana beli! Jika tidak menyesal lah anda!
nyummm..nyumm..
ishh..terlioq pulak!!

Air kat tepi jalan tu murah, RM2 je. Sedap pulak tu. Bukan air bancuh2 macam kat sini ye, 
air buah fresh!




Masa jalan2 tu saya jumpa geleri. Cantik lukisan kat situ. Tapi takde peruntukan RM pun nak beli lukisan.
So tengok aje la kan..





Kat Krabi 2 malam.. 1 malam kat Hadnyai..
Percutan singkat yang mendamaikan.

Saya bawa RM200 je. Lepas untuk makan, gi pulau2, beli baju 3 helai & beli magnet. 
Jimat kan..

alhamdulilah..
doakan supaya saya dapat gi lagi dengan suami dan kawan2..

oh..rindunya kat pantai

;)






5 comments:

zuriati zainudin said...

aamiin..klu i dh kawen time tu lgi best hehe

fidayu mohd shobri said...

hehe.. kalau gitu kena cpt2 aaarrr kawen ;D

zuriati zainudin said...

kekeke...

Mrs. Aisam said...

jgn lpe..pasni kite plan g sesame ok...teruje...oh laut..

fidayu mohd shobri said...

bai.. mana leh lupa.. ni siap menabung dah ni..