hamba Allah

My photo
senyumlah.. insyallah dengan memaniskan wajah, rezeki kita murah.. lagipun senyum kan sedekah..

03 July 2012

induksi-public speaking


assalammualaikum..

kemarin hari public speaking. tahap keketaqkan  naik ketahap maksimum. tambahan peserta-peserta lain dasyat ya amat!! apataknya, gred 45, 41.. dah la tu... kerja pun pensyarah, speaker, pegawai kat bahagian HR, KCS paling ramai... dan tak lupa juga, timbalan dekan pun ada! dengaq jawatan pun dah kecut kan?

saya yang kerdil ni sangat2 blurrrrr...

lepas chat ngan cik bedah dalam fb saya dapat idea nak bercakap pasal bisnes online & ebay. 

saya orang pertama yang ofer diri nak berucap untuk sesi petang. malas nak layan ketaq! so, lebih baik buat awal-awal kan... alhamdulilah semua dengaq dengan penuh minat. dan yang bestnya adik yang depan sekali tu siap nganga!!


adakah dia ikhlas?? hanya ALLAH yang tahu :)

antara tajuk-tajuk yang di'public speaking'kan ialah:

1. emas dinar
2. maa insurans
3. negara mesir
4. sukan memanah
5. memancing udang galah
6. yang ajak melabur pun ada
7. yang promosi bisnes online-dia jual ebook
8.kebaikan FB
9. kisah2 menarik dari FB
10. buang bayi
11. penderaan kanan2
12. kelebihan janggut
13. kehebatan wanita
14. cara membasuh tangan dengan betul
15. 3R
16.langkawi
17.bola
18.cerita pasal daerah yan
19. PBT
20. kisah realiti penyanyi nasyid

dan banyak lagi tajuk2 yang best2...

mereka ni memang kreatif..



2 comments:

blog-tips-kurus said...

mesti tuan blog ni biasa bercakap kan?

*ajarlah saya. huhu! :)

fidayu mohd shobri said...

bercakap tu tiap2 hari dik, tapi berucap dpn org ramai ni jarang...jarang je..

nak suh ajaq?? xlayak la, ni pun lepas utk diri je..tak pandai :)